همایش «بررسی محتوای ملی در فضای مجازی» که با همکاری بنیاد دایره المعارف اسلامی، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، دانشگاه تهران، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، کتابخانه ،موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی، مرکز نشر دانشگاهی، مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز، موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان و كنسرسيوم محتواي ملي، چهارشنبه 4 بهمن 1391 در کتابخانه ملی برگزار شد؛ پس از مراسم افتتاحیه با برگزاری نشست های تخصصی (در دو سالن به طور هم زمان) با معرفی مقالات برتر پایان پذیرفت .
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ضمن ارائه مقالات علمی در این همایش شرکت نمود.
41 مقاله و پوستر در حوزه های مختلف از مهندسی شبکه و نرم افزار تا حوزه های ارتباطات انسانی، فضای مجازی، رسانه و مطالعات فرهنگی به دبیرخانه همایش رسیده که از میان آن ها 25 مقاله و 6 پوستر انتخاب و در 6 پنل ارائه شدند.
از میان مقالات انتخاب شده، 9 مقاله و 2 پوستر مقاله با موضوع تولید محتوای مجازی و مسائل مرتبط با آن ، 5 مقاله و 3 پوستر و مقاله با موضوع سیاستگذاری، مدیریت و برنامهریزی محتوای مجازی، 3 مقاله و 2 پوستر مقاله با موضوع کاربران و محتوای مجازی و قوانین و 5 مقاله و 1 پوستر مقاله با موضوع ارزیابی و نظارت بر محتوای مجازی می پرداخت.
بعد از بررسی مقالات رسیده شده به دبیرخانه همایش هر دو مقاله ارائه شده از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم مورد تایید برای ارئه در روز همایش قرار گرفت.
این مقالات توسط سه تن از اعضای هیئت علمی مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی (وابسته به معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم - پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) تدوین شده بود.
عناوین مقالات :
1. زبانهای راهگزین و محیط اطلاعاتی کنسرسیومهای محتوایی: تحلیلی بر چالشهای طراحی یک الگوی ایرانی برای کنسرسیوم محتوای ملی ایران ، اثر تالیفی مشترک دکتر سید مهدی طاهری و حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی یعقوب نژاد (ارائه شده در نشست سوم سالن شماره 1)
2. فعالیتهای ضد دینی در فضای مجازی ایران و روشهای مقابله با آن ، تالیف حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی مجیدی نظامی (ارائه شده در نشست دوم سالن شماره 2)
ریاست محترم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم حجت الاسلام و المسلمین دکتر واعظی نیز به عنوان رییس نشست سوم سالن شماره 2 در نخستین همایش بررسی محتوای ملی در فضای مجازی حضور داشتند.
در پایان مقاله زبانهای راهگزین و محیط اطلاعاتی کنسرسیومهای محتوایی: تحلیلی بر چالشهای طراحی یک الگوی ایرانی برای کنسرسیوم محتوای ملی ایران ، اثر تالیفی مشترک دکتر سید مهدی طاهری و حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی یعقوب نژاد (ارائه شده در نشست سوم سالن شماره 1) به عنوان مقاله برتر نخستین همایش بررسی محتوای ملی در فضای مجازی معرفی شد.